דלגו אל: תוכנית הקורס | תוכן הקורס | יצירת קשר | על הדרך שלי

"כל אחד יכול  לכעוס – אין קל מזה.
אך לכעוס על האדם הנכון, במידה הנכונה, בזמן הנכון, למטרה הנכונה  ובדרך הנכונה – אין זה דבר קל כלל ועיקר"

אריסטו
הקורס ללמוד לכעוס נכון מגיע לגולן ולא בזום!
נפגשים ממש, במעגל למידה אינטימי, בקבוצה קטנה של עד 15 גברים ונשים שרוצים לקבל כלים יעילים וללמוד על איך לצאת ממצבים של זעם וחרדה במרחב המשפחתי והזוגי.
הקורס בנוי מ-8 מפגשי לימוד ותרגול בקבוצה קטנה, במרחב נעים במושב אליעד בדרום הגולן.
נפגש בימי שלישי בין השעות 20:30-22:30.
מגיע לכם לחיות חיים נעימים יותר. בואו לקבל כלים יעילים שיעזרו לכם לעשות את השינוי!
https://www.ezcount.co.il/sp/?key=2017fe34-5a76-439b-9fc4-ec126308d83c#/

תוכנית הקורס – איך זה עובד?

הקורס מתקיים בכמה פורמטים לבחירתכם:

מפגשים פרטיים – ליחידים או זוגות

  1. בזום
  2. מפגש פרונטלי אצלי בקליניקה
  3. מפגש פרונטלי אצלכם בבית
  4. ריטריט – עולים לגולן, מתארחים בצימר נעים ל-1-2 לילות. במהלך הימים נפגשים לסשנים של לימוד ותירגול. בין לבין נשלב טיולים בטבע היפה של הגולן.

מפגשים קבוצתיים

  1. בזום.
  2. מפגשים פרונטליים – בדרום הגולן / עמק הירדן. הקבוצה הקרובה תפתח בגולן ב- 5/9/23
  3. ריטריט קבוצתי – עולים לגולן, מתארחים בצימר נעים ל-2 לילות. במהלך הימים נפגשים לסשנים של לימוד ותירגול. בין לבין נשלב טיולים בטבע היפה של הגול. צרו קשר להרשמה לקבוצה שתפתח בקרוב.

הפורמט של הקורס הוא 8 מפגשים של שעה וחצי כל מפגש.
ברוב המקרים ניפגש פעם בשבוע, ביום ובשעה שנקבע מראש.
משך המפגש – שעה וחצי (90 דקות)
מקום המפגש – בזום או בקליניקה שלנו במיצר. לבחירתכם.
במהלך השבוע, בין מפגש למפגש ניתן להתייעץ ולהיעזר בשיחה טלפונית של כ-15 דקות.

במהלך החודשיים האלו תלמדו כלים ומיומנויות לוויסות רגשי וגופני.
נעבור תהליך של למידת המנגנונים שמפעילים אותנו, אלו שגורמים לנו למחשבות שליליות, אלו שגורמים לנו להתפרץ על אחרים, אלו שגורמים לנו לפגוע בעצמינו, ואלו שגורמים לנו להיות בתקשורת לא אקולוגית מבחינה רגשית עם הסביבה.

בקורס אנחנו לא שוכחים גם את החשיבות של הגוף הפיזי.
כל מי שסובל/ת מהתקפי זעם או התקפי חרדה יודעים כמה החוויה של התפרצות הינה פיזית. הגוף המתפרץ, הגוף שלא מצליח להכיל ונשבר, המקומות שמתפלקים לנו מתחילים מהגוף והם מסתיימים מהגוף, ועל כן נלמד גם על השילוב והאינטגרציה של הגוף והרגש במיקוד על ויסות והרגעה.

​​תוכן הקורס – חלק מהנושאים שנעסוק בהם:

  • מהו התקף זעם? ולמה הוא גורם להתמכרות? ואיך הכל קשור להורמון האדרנלין.
  • מה התרופה להתפרצויות הזעם?  ואיך בונים מחדש את היכולת לסמוך ולשתף?
  • מהו מתח נפשי? איך הוא נוצר? וכלים וטכניקות לזיהוי הכעס כשהוא רק מתחיל.
  • איך הופכים את הכעס לרגש מרפא?  איך לווסת מתח נפשי בצורה בריאה?
  • מה הקשר בין גוף , מחשבה ורגש הכעס – ואיך עובדים עימם לטובתנו?  
  • הכרות עם  ארגז הכלים הרגשי – הכרות עם 8 הרגשות הטבעיים.
  • כלים בניהול קונפליקטים – איך להפוך ריבים ומשברים למקפצת התפתחות ביחסים.

רוצים ללמוד לכעוס נכון?

על הדרך שלי בלמידה איך לכעוס נכון

את עו"ס תמיר אשמן הכרתי לראשונה בשנת 2017, בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב. הגעתי לשם כדי ללמוד קורס שהיה חדש באותה עת באוניברסיטה, בישראל, ואולי אפילו חדש בעולם – הקורס נקרא "הכשרת מנחי מעגלי גברים".

במסגרת הקורס נחשפתי לניסיונו הרב של תמיר בעבודה עם גברים, ולידע הרב שהוא צבר בנושא הטיפול בגברים בכלל, ובנושא הזעם והחרדה בפרט. מאז אני מקפיד ללכת לצידו כתלמיד אחרי רבו, וללמוד ממנו עוד ועוד.

עם פרוץ הקורונה והסגרים בתחילת 2020, תמיר העביר את אחד הקורסים החשובים שלו – "ללמוד לכעוס נכון", מפורמט פרונטלי לפורמט דיגיטלי – לקורס אונליין בזום. בהמשך הקורס הפך לבית ספר. בית ספר ליחסים ותקשורת.
במחזור הראשון של הקורס השתתפתי כתלמיד. הרגשתי באותה עת את ה"סטרס", את המתח שנכנס לחיי כתוצאה מסגרי הקורונה ואיבוד מקורות הפרנסה, ואיך זה השפיע על ההתנהלות שלי בבית, שהפכה להיות לא סבלנית ואף זועמת.
במשך 8 השבועות של הקורס, בהתקדמות של צעד אחר צעד, למדתי להכיר את המנגנונים הרגשיים שמפעילים אותי, והצלחתי להפחית משמעותית את התגובות הזועמות שלי כלפי אהובתי וילדיי, וגם להפחית את המחשבות שהכניסו אותי למתח וחרדה. כולנו הרווחנו מזה

אל המחזור השני של הקורס כבר הוזמנתי ע"י תמיר אשמן להצטרף כמנחה של קבוצת עבודה אינטימית. קבוצה של 8-10 גברים ונשים, שנפגשים ב"זום" פעם בשבוע, לשעה וחצי של עבודה ממוקדת על כעס-זעם-חרדה. מאז ועד היום ליוויתי כמנחה כ-15 קבוצות כאלו בהם השתתפו עשרות רבות של גברים ונשים. חלק מהקבוצות היו קבוצות עבודה של זוגות שבאו ללמוד יחד, בעבודה זוגית – איך לכעוס נכון, והעבודה שם היתה עוצמתית. היה מרגש מאד לראות את התהליך הזוגי שהגברים והנשים עברו שם בשיפור התקשורת הזוגית והמשפחתית.
בהמשך קיבלתי על עצמי הובלה של קבוצה מיוחדת – קבוצת הבוגרים של הקורס. קבוצה של גברים ונשים, אמיצים ואמיצות, שרוצים להמשיך ולהעמיק בלמידה "איך לכעוס נכון". זו קבוצת רכבת אליה ניתן להצטרף בתחנות שבין המחזורים.

ממחזור למחזור למדתי שהלמידה היא ספירלית ומעמיקה, ומפעם לפעם מגלים וחושפים עוד ועד רבדים בנפש, ולומדים על מנגנוני ההפעלה שלנו – איך לזהות אותם לפני שמתרחשת פגיעה, ואיך לתקשר בשפה מקרבת ונעימה עם הסביבה – עם בני הבית, עם המשפחה המורחבת, או עם חברים ומנהלים בעבודה.