התבודדות למתחילים ביום הכיפורים.

לעיתים לא נדירות בא לי לברוח מהכל… אבל יש לי כמה עוגנים בחיים, אז במקסימום אני מצליח לממש רק בריחות קטנות וקצרות, ולעיתים נדירות מדי.
יום הכיפורים הוא זמן די קבוע בשנה שבו יש לי לגיטימציה "מהעוגנים" לברוח ולהיות עם עצמי… העברתי ימי כיפור בכל מיני מקומות מוזרים ובנסיבות הזויות בחיי. החל מהשלמת מניין באתרי קראוונים נטולי מזגן בשנות ה-90, דרך קברי צדיקים באזור מירון, כולל לינה ברכב שהוכשר כחדר שינה ע"י רב ברסלבי ועדת מטורלליו… ועד כיפור בבית כנסת עתיק בגולן, שככל הנראה הייתי היהודי הראשון שהתפלל בו ביום כיפור מאז נחרב לפני כ- 1300 שנה… תמיד זה היה בהחלטה ספונטנית של הרגע האחרון. זה מוסיף לאפקט של הבריחה 😉הפעם אני מזמין אתכם לברוח איתי. אני מזמין אתכם לנצל את יום הכיפורים לסשן התבודדות למי שרוצה לתרגל התבודדות, אבל לא בקיצוניות, ועם מענה לפחדים טבעיים, כמו הפחד להיות לבד בטבע הפראי, במיוחד זה של רמת הגולן…העלות בדאנה – שלמו לפי נדיבות לבכם.
–התכנית:
נפגש ברביעי אחה"צ במעיין נחמד בדרום הגולן לטבילת היטהרות. משם נמשיך אל "מחנה הבית" – זה המקום שיהיה בסיס ליציאה להתבודדות במרחב הטבעי הפראי שמסביב, לא רחוק מ"גלגל רפאים" (רוג'ום אל-הירי). במחנה נקבל את כניסת יום הכיפורים, נתעגל למעגל שיתוף קצר, בו נשתף בפחדים ובציפיות, נציע תרגילי עומק לתירגול עצמי בזמן ההתבודדות, וניתן הנחיות לתקשורת בשעת חירום. משם נתפזר כל אחד לנקודת ההתבודדות שיבחר לעצמו.
את 24 השעות הבאות נעביר בהתבודדות ובשתיקה. מי שירצה ישתקע במקומו, מי שירצה ישוטט במרחב, אבל בכל אופן נשתדל להימנע ממפגשים אנושיים, נתעמק בחוויה של נוכחות ברגע הזה, עם תרגילים, עם תפילות, או עם מה שעולה, לבד.
מי שירצה יוכל כמובן לישון בנקודת ההתבודדות שלו, ותהיה את האפשרות לישון קרובים יותר פיזית ב"מחנה הבית", אבל בשתיקה.–במחנה הבית תהיה מחצלת גדולה.
יהיה פק"ל קפה עם קצת צמחים לתה.
תהיה תאורה אך לא דולקת, רק למקרה חירום.
יהיה טלפון נייד זמין ועם קליטה, ועם רשימת מספרי חירום לכל מקרה שלא יקרה…
וכמובן – אני אהיה במחנה הבית, בהתכנסות עם עצמי, ועם הקשבה אליכם.הרעיון הוא שתרגישו חופשי להתבודד בטבע הגולני, בידיעה שיש באזור מישהו שאמנם לא רואה אתכם, אבל הוא קרוב וזמין לעזרה. שתדעו שיש לאן לברוח מהבריחה אם נהיה קשה מדי, או מפחיד מדי… כי המטרה היא לא הישרדות, אלא רק חוויה מרפאה ומעצימה של התבודדות.–כדאי לבוא עם נכונות לפגוש קשיים, גם פיזיים וגם מנטליים. כדאי מאד לקרוא קודם לכן את ה"המדריך למתבודד המתחיל" שכתב האח היקר אבינועם אשלג (קישור בתגובות).
הוא מפרט שם רשימת ציוד ארוכה, אבל אני ממליץ לבוא קלים ועם כמה שפחות ציוד.ציוד שכן חשוב להביא:
מי שתיה – גם אם יש כוונה לצום ולא לשתות, כדאי שיהיו מי שתיה זמינים, גם לזמן שעד כניסת הצום וגם למהלכו, כי השמש והחום של הגולן, יחד עם הבזלת הלוהטת יודעים לייבש יפה מאד. אפשר להשאיר את מי השתיה במחנה הבית ולחזור לשתות כשצריכים.
מזון – לפי צורכיכם. לא נערוך ארוחות משותפות. כל אחד שיביא לעצמו את מה שהוא צריך לסעודה המפסקת לפני הצום וגם להתרעננות בסוף הצום. מומלץ חטיף אנרגיה קטן לרגעים קשים.
ביגוד חם – הסתיו כבר כאן והלילות בגולן קרים. ביום חמים ונעים אז שיהיו גם בגדים קלים.
ציוד לינה – מה שבא לכם: אוהל, מזרן, שק שינה, או ערסל (קחו בחשבון שלא פשוט למצוא עצים במרחק מתאים). בכל אופן כדאי שיהיה משהו סגור לישון בתוכו, כדי למנוע גישה מכל מיני זוחלים. גם ציפה של שמיכה תעשה את העבודה בתור שק שינה קליל.
כלי רחצה – לפי צורכיכם, באמת שלא צריך כלום אולי רק מברשת ומשחת שיניים. אין מקלחות ושירותים במרחב. יש להביא לעצמכם נייר טואלט ושקית לאיסוף הנייר המשומש. כדאי שיהיה גם איזה כלי חפירה לכיסוי היצירה שלכם.
מומלץ מאד להביא כילה. יש זבובים ביום, ויתושות בלילה. גם חומר מרחיק יתושים יכול להועיל.
למי שמרשה לעצמו – כדאי להביא גם מחברת מסע וכלי כתיבה, ו/או כלי יצירה.
כמובן שמי שרוצה להתפלל שיביא סידור תפילה, טלית וכו'מה לא כדאי להביא להתבודדות (אפשר להביא ולהשאיר במחנה הבית): שעון, טלפון, ספרים וכל מעודד נדידת תודעה אחר שירחיק את התודעה מהנוכחות בכאן ועכשיו…